Návrat do škôl

 Základná škola s materskou školou, Trstice 647, 92542 Trstice

Návrat do škôl 2021 /5.1.2021/

 

Od 11. januára do 18. januára budú všetky triedy základnej školy pokračovať dištančným spôsobom výučby/ online/. Budú sa realizovať online hodiny cez ZOOM, aktivity cez Messenger a zadávanie úloh bude prebiehať cez Škola na webe. Účasť na vyučovaní je povinná.

V prípade technického problému kontaktujte triednych učiteľov. Ďakujeme rodičom , že dôvod neúčasti žiaka na hodinách vopred pedagógom oznámia a následne sa budú informovať o obsahu prebratého učiva. Triedne a predmetové skupiny vytvorené na Messengeri slúžia výlučne pre potreby žiakov, pre ich komunikáciu s pedagógom.

Komunikácia s pedagógmi bude prebiehať v čase od 7:30 do 16:00 a platia všeobecne záväzné pravidlá slušnosti a úctivej komunikácie.

 V prípade záujmu otvoríme školské kluby detí najmä pre deti zdravotníkov, ako aj pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry či pre deti rodičov, ktorí nemôžu pracovať z domu. Od 11. do 18. januára bude vyplácaná pandemická OČR.

Po ukončení lockdownu od 25. januára

- budú otvorené materské školy v štandardnom režime ako aj prvý stupeň základných škôl.

- rezort školstva odporúča pre materské školy a prvý stupeň základnej školy pretestovanie zamestnancov a rodičov.

-druhý stupeň základnej školy by mal prejsť na prezenčnú formu vzdelávania, pričom ÚVZ SR vyhláškou určí pretestovanie žiakov druhého stupňa základnej školy a zamestnancov školy.

Zároveň je potrebné zdôrazniť, že tieto podmienky sú predbežné a závisieť budú od vývoja situácie. Lokálne podmienky navyše môže zmeniť alebo upraviť RÚVZ.

KLASIFIKÁCIA

Vzhľadom na aktuálnu situáciu sa upravili aj niektoré pravidlá pri klasifikácii žiaka. „Termín na vyskúšanie a hodnotenie za prvý polrok sa predlžuje do 31. marca. Učitelia tak nemusia prvé týždne po otvorení škôl mať pocit, že treba „naháňať známky.“ Nie je to potrebné. Ak má žiak známky z prvého polroku a je potrebné, aby získal ďalšiu známku, je možné ho do 31. marca hodnotiť,“ povedal minister školstva. Následne bude žiakovi táto známka zapísaná do prvého polroka a bude mu uzavretá konečná známka za prvý polrok.

TESTOVANIE PRE 5. A 9. ROČNÍK

Testovanie pre žiakov 5. ročníka sa ruší.

Pre žiakov 9. ročníka sa uskutoční v termíne 9. – 10. júna s náhradnými termínmi

24. júna a 25. júna.

PRIJÍMACIE KONANIE

Zmeny nastali aj pri termínoch na prijímacie konanie na stredné školy. Štandardné prijímacie skúšky sa budú konať v prvom termíne 3. mája (podľa potreby aj 4. mája 2021). V druhom termíne sa uskutočnia 10. mája (alebo podľa potreby 11. mája).

Talentové prijímacie skúšky sa uskutočnia v prvom termíne 5. mája (podľa potreby aj 6. a 7. mája 2021). V druhom termíne 12. mája (prípadne 13. a 14. mája).

Informácie budeme priebežne dopĺňať a aktualizovať na stránke školy.

                                                   Želám vám pevné zdravie a ďakujem vám za spoluprácu!

                                                                   PaedDr. Petrovicsová

 

https://www.minedu.sk/minister-skolstva-b-groehling-mame-plan-na-navrat-deti-do-skol-ten-vsak-zavisi-od-aktualnej-situacie/

 

V Trsticiach dňa 5.1.2021